Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с позиция след запечатването на

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с позиция след запечатването на
Коментари Харесай

СЕМ за акцията в „Труд“: Свободата на словото не трябва да се поставя под заплаха

Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с позиция след запечатването на редакцията на вестник „ Труд “.

Съвет за електронни медии следи с внимание случая със запечатването на редакцията на българския всекидневник вестник „ Труд “. Запечатване, което се прави в наличието на полицията.

Съветът намира, че при уреждането на договорните връзки сред изпълнителна власт и медия следва да се съблюдава баланс, тъй че да не се слагат под опасност свободата на словото и журналистическият труд.

Вчера, поради неплатени отговорности, полицията запечата редакцията на в. " Труд ", която се обитава в постройка на Министерството на културата.

Асоциацията на европейските публицисти - България също съобщи, че следи спора сред Министерство на културата и издателите на в. " Труд ". В понеделник АЕЖ изиска от служебния министър на културата Велислав Минеков относимата информация по случая - по кое време е подписан договорът, какви са претенциите на Министерството на културата /МК/, какви са осъществените заплащания от наемателя, какви са неговите изискуеми отговорности, какъв е предметът на висящия правосъден спор пред Софийски градски съд, по кое време е изпратена покана за освобождение на пространствата и така нататък

Министърът на културата и екипът му считат, че самостоятелните частни и свободни медии би трябвало да зависят от своите читатели, фенове, слушатели, а не редовно да ощетяват страната, се споделя в известие от пресцентъра на МК.

От министерството дават цялостната последователност по проблема, чието разрешаване съгласно МК стартира още през юли тази година, а отговорностите на компанията се натрупат от 2012 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР